Besplatna dostava na cijelom području RH

Surađujemo skuljučivo sa velikim logističkim partnerima, pri čemu je svaka pošiljka osigurana, bez obzira na vrstu prijevoza.

To vam daje sigurnost da vaš naručeni proizvodi stigne u savršenom stanju kao da je tek izašao iz tvornice. Bez obzira gdje se nalazite u svijetu, brinemo kako bi se osigurao nesmetan i pravovremen proces.
Na miru i s povjerenjem odaberite vaše prizvoda, upišite vaše kontakt podatke i podatke o adresi, a ostatak ostavite nama.

Naravno tu ne prestaje podrška, obavijestiti ćemo vas o isporuci, od proizvodnje do dostave na adresu, tako da u bilo kojem trenutku imate saznanja o statusu vaše pošiljke.
Vi odabirete (odmah ili nakon konzultacija s našim stručnjacima), mi dostavljamo: bez obzira gdje!

Stolarius.com vrši dostavu stolarije na cijelom teritoriju Republike Hrvatske i svijeta, u suradnji sa dostavnim službama sa kojima imamo ugovorene odnose (Overseas express, LagerMax, DPD, InterEuropa i dr.) Roba se kupcu dostavlja do ulaza u stambeni objekt, prema prethodnom dogovoru. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi pošiljku do ulaznih vrata stana, već samo do ulaza u zgradu. Prilaz do ulaza stambenog objekta treba biti slobodan , u suprotnom će dostavljač izvršiti dostavu do najbliže točke na kojoj je istovar moguć.

Proizvodi koji su plaćeni, biti će isporučeni kupcu u roku definiranom na računu (najčešće 15-30 radnih dana), a u vremenu u kojem dostavna služba obavlja svoju dostavnu djelatnost. Vikendi i blagdani se ne uračunavaju u rok isporuke. Isporuka na otoke se obavlja po planu dostavljača u roku definiranom na računu. U slučaju da prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti proizvod u navedenom roku, o tome će obavijestiti kupca radi dogovora o novom terminu isporuke. Naručeni proizvodi će biti složeni i zapakirani na način da se manipulacijama kod transporta ne mogu oštetiti.

Kod preuzimanja dostavljenih proizvoda Kupac je obvezan pregledati pošiljku na sljedeći način:
Provjeriti dali postoje vidljiva oštećenja na pošiljci te na proizvodu unutar pošiljke.U slučaju da nešto nedostaje, treba ga odmah reklamirati dostavnom radniku te odbiti preuzeti proizvode na kojima su vidljiva oštećenja.

Obavezno otvoriti pošiljku pred dostavljačem te usporediti dostavljene proizvode sa računom. U slučaju da nešto nedostaje ili je zabunom isporučen proizvod koji nije naručen, treba ga na licu mjesta reklamirati dostavnom radniku jer naknadnu reklamaciju Prodavatelj neće uvažiti.

Od trenutka kada kupac potpiše potvrdu o primitku pošiljke, suglasan je da nema prigovora na isporučen proizvod. U slučaju da je Kupac prilikom pregleda proizvoda naišao na razlog za reklamaciju, na gore opisan način, proizvod treba odmah reklamirati dostavljaču, zbog toga što se naknadne reklamacije neće uvažiti od strane Prodavača.
Kod dostave proizvoda, uz proizvod Kupac dobiva i sve prateće dokumente koji prate proizvod (upute za korištenje proizvoda , tehničke upute, izjavu o suglasnosti, jamstveni list, i drugo), račun te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati, ukoliko ne postoji razlog za reklamaciju.

Potpis na primitku pošiljke znači da Kupac pregledom pošiljke nije uočio nikakva oštećenja niti nedostatke na preuzetom proizvodu, da kvalitativno i kvantitativno odgovaraju proizvodu sa računa, te da su uz proizvod isporučene sve isprave sukladno zakonskim propisima.

U slučaju da Kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio bez valjanog razloga Prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova vezanih za isporuku.

Kupljena stolarija se može i osobno preuzeti, obavezno uz dogovor. Preuzimanje se ne može obaviti na dan plaćanja iz razloga što nakon plaćanja Prodavatelj nije u mogućnosti dopremiti proizvod isti dan, što je navedeno i na računu.