Održavanje PVC I ALU stolarije-korisni savjeti

Održavanje unutarnjih žaluzina

Obzirom da unutarnje žaluzine vrlo brzo na sebe vežu čestice prašine i time dobijaju vrlo neuglednu žutu boju površine moramo ih održavati kako bi izgledale svježe i čisto. Prije čišćenje potrebno ih je pažljivo skinuti te oprati pod mlazom vode uz korištenje sredstva za čišćenje (za staklo ili pločice). Redovito pranje je izuzetno važno kako bi osigurali dugotrajnost i ljepotu naših žaluzina.

Održavanje prozorskih stakala

Ukoliko želimo da naša stolarija izgleda čisto, a pogled kroz prozor neodoljiv, bitno je da prozorsko staklo bude redovoto čišćeno i održavano. Prije početka pranja sa prozora uklonite velike čestice prljavštine ili paučinu, zatim je najbolje čistiti prozor pomicanjem mokre spužve sa lijevog prema desnom kraju u obliku slova S. Ukoliko imate stare novine možete i njima oprati prozore. Djeluje provjereno!

Sprječavanje kondenzacije na prozorima

Kako bi spriječili kondenzaciju na i oko prozora potrebno je redovito provjetravati prostoriju. Kuhinja i kupaonica su prostorije kojima treba pridati veću pažnju kada govorimo o provjetravanju pošto se u tim prostorijama oslobađa veća količina vlage.

Otvaranjem prozora na kipu u sezoni grijanja nije baš od neke velike koristi jer rashlađuje zidove oko prozora što može dovesti do izostanka kondenzacije, ali dovodi do kondenzacije vlage na zidovima što uzrokuje neželjenu plijesan.

Pravilno provjetravanje uključuje širom otvorene prozore na par minuta dnevno, naročito u sezoni grijanja. Tako je osigurana ispravna razmjena zraka.

Podijelite ovaj post